nedelja, 31. avgust 2014

Prenovljeni prenosni računalniki

Če je notebookov več, od povpraševanja, se presežek teh laptopov vrne nazaj v proizvodnjo. Tam jih pregledajo in tudi obnovijo ter vrnejo nazaj na prodajne police kakor tovarniško obnovljene laptope.

Obnova laptopov

Ko se laptopi vrnejo nazaj v matično tovarno, vse podrobno pregledajo in tudi testirajo. Šele nato jih dajo v predelavo, kjer jih vse na bazi rezultatov testiranja modificirajo. Ako test pokaže napake jim po potrebi nadgradijo ali zamenjajo slabe dele, jim po potrebi zamenjajo zaslon ali ohišje - vse, kar je bilo obrabljeno, se zamenja, obnovi in nadgradi.. Nato poteka delo enako za vse. Prenosnike dobro testirajo ter očistijo. Na koncu jih dajo v tovarniško embalažo, pristavijo certifikat o avtentičnosti in določijo garancijo in tudi garancijske pogoje.

Lastnosti refurbished laptopov

Refurbished notebooki imajo proizvajalčevo garancijo, katera ima enake pogoje kakor novi prenosniki proizvajalca. Imajo certifikat ter navadno imajo že inštaliran OS. Zato ker proizvajalci prenovljenih prenosnikov ne smejo dati na trg kot ostale, a jih dajo na police z imenom tovarniško obnovljeni laptopi, je njihova cena ugodnejša.
V serijah prenosnikov se se zgodi tudi kakšna serijska napaka, ki je pri tovarniško obnovljenih odpravljena.
Vsi deli refurbished prenosnih računalnikov - ohišje, baterija, zaslon, grafična kartica, matična plošča, procesor, ram, disk,  ... - isto, zato se kakovost prenovljenih prenosnikov ne razlikuje od ostalih. Ista je tudi garancija, servisna podpora in embalaža. Razlika, katero bomo opazili v sloveniji je tipkovnica, ki je najpogosteje ameriška, je pa težava enostavno rešljiva, saj, potrebno je le pravilno prilepiti dodane slovenske nalepke...

Če povzamem refurbished prenosniki so, glede na to, kaj dobimo ter za kakšno ceno, zelo ugodni ter zelo kvalitetni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar