četrtek, 4. september 2014

Na kakšen način zmanjšati investicijo kupovanja računalniške opreme?

Prvi korak je, da dobro razmislimo kaj bomo rabili ter česa ne, da ne bomo kupili preveč. Vsaka funkcija, katere ne boste uporabljali, nam bo po nepotrebnem zvišala investicijske stroške. Razmisliti je dobro tudi o vhodno/izhodnih komponentah. Namizni računalniki morajo imeti tudi monitor, miško ter tipkovnico.  Namizni računalniki "vse v enem" imajo samo ekran, v katerem so računalniške komponente. Notebook mora imeti monitor, tipkovnico in "touchpad" namesto miške. Če hočemo znižati stroške investicije je priporočljivo preveriti cene modelov, ki bil ahko naši uporabi ustrezali. Kadar potrebujete večji monitor vam  lahko ustreza računalnik vgrajen v ekran, kadar pa ne bomo potrebovali večjega ekrana vam lahko ustreza notebook.
Proizvajalci računalniške opreme uvajajo "Refurbish program"
Vsi računalniki v tem programu so cenejši z originalno kakovostjo. Obnovljeni računalniki imajo vse karakteristike ter kvaitete iste kot novi, samo cena je nižja. Če kupimo refurbished računalnik, isti model ceneje v primerjavi z novim, nam bo zmanjšalo stroške nakupa. V Renew unalniki isto servisno podporo, iste garancijske pogoje ter prestati so morali identična testiranja kot vsi ostali.
Refurbished prenosniki imajo navadno tipkovnico z angleškimi tipkami, zato na slovenskem trgu priložijo nalepke s slovenskimi znaki. Dodatne ugodnosti tovarniško obnovljenih računalnikov sta:
predinštaliran os, kater je v angleščini in podaljševanje življenjske dobe računalnikov, ki je s vidika uničevanja okolja zaželena in priporočljiva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar